fbpx

Koncernen

Om koncernen

MedicaNatumin är en skandinavisk egenvårdskoncern med bas i Habo/Jönköping som utvecklar, tillverkar och marknadsför hälso-och skönhetsprodukter baserade på innovativa ingredienser och gedigen forskning. Vårt mål är att bidra till en positiv hälsotrend och erbjuda förbättrad livskvalitet genom produkter som behandlar eller stödjer människokroppens olika funktioner. Våra produktserier består av dokumenterade produkter inom man- och kvinnohälsa, allmänhälsa samt hudvård. Produkterna faller in under kategorierna kosttillskott, medicintekniska produkter samt dermatologiska och kosmetiska produkter. Bland varumärkena finns ledande kosttillskott som L-Argiplex och Nypozin och den vetenskapligt dokumenterade hudvårdserien Jabushe.

Vi innehar även distributionsrättigheterna för populära kosttillskott som Astaxin, Ester-C och Kyolic. Grunden i företaget är en flexibel innovations och utvecklingsavdelning som i samarbete med Karolinska och Sahlgrenska instituten utvecklat våra patenterade plattformar: A100 HF (hårtillväxtserum), Tricutan (face- lift komplex), Nåva (fot-och nagelsvampsbehandling) och NOQ (oral herpesbehandling).

Vi tillverkar våra produkter i största utsträckning i vår produktionsenhet i Habo i enlighet med gällande regelverk för de olika produkttyperna, samt utvecklar och tillverkar även på uppdrag från externa samarbetspartners. Produkterna säljs via hälsofackhandeln, apotek, varuhuskedjor och näthandel, primärt på den nordiska marknaden men även till konsumenter runt om i världen via agenturer.

Vi strävar efter att driva ett hållbart företag ur ekonomiska, sociala, etiska och miljömässiga perspektiv. Vi följer som minimum gällande kvalitets- och miljölagstiftning, förordningar och övriga bestämmelser. Vårt agerande, våra åtaganden och alla våra produkter samt den service vi ger ska uppfattas som uttryck för kvalitet.

MedicaNatumin AB (publ.) Moderbolag

  • Huvudkontor Jönköping.
  • MedicaNatumin AB (publ) är listat på Nordic Growth Market (NGM).
  • MedicaNatumin-aktien handlas på Nordic MTF i Sverige under kortnamnet MEDNA MTF.

Medica Clinical Nord Sverige AB – Dotterbolag

  • Huvudkontor Jönköping.
  • Medica Nord är certifierat av Svensk Egenvård enligt riktlinjerna för säkra kosttillskott till konsument. Revisionen är självständig. Läs mer på Svensk Egenvård.

Medica Clinical Nord Norge AS – Dotterbolag

  • Huvudkontor Moss, Norge
  • Medica Nord Norge bildades 2009 och har sin huvudsakliga distribution i hälsofackhandeln.

Natumin Pharma AB – Dotterbolag

  • Ett forsknings-och innovationsbolag med tillhörande produktionsenhet.
  • Huvudkontor Habo.