fbpx

Historia

Positiva synergieffekter mellan två starka bolag med lång historia inom egenvårdsbranschen

När Medica Clinical Nord med sin ledande ställning inom hälsoprodukter på den skandinaviska marknaden förvärvar Natumin Pharma, med sin innovation, produktutveckling och produktion, bildas ett bolag med ett komplett erbjudande. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför hälso- och skönhetsprodukter baserade på innovativa ingredienser och gedigen forskning. Våra patenterade plattformar är utvecklade av den egna forskningsgruppen i samarbete med Karolinska och Sahlgrenska instituten.
Våra ledande varumärken inom kategorierna kosttillskott, medicintekniska produkter samt dermatologiska och kosmetiska produkter säljs till stor del på den nordiska marknaden men även till konsumenter runt om i världen.

Medica Nord

2006 Medica bildas. Bolaget fokuserar på utveckling och försäljning av nutraceuticals – kosttillskott med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet
2008 Medica bildar Medica Clinical Nord genom förvärv av bla norskt och danskt hälsokostbolag.
2013 SCN förvärvar Medica Clinical Nord vilket medför en ledande ställning inom hälsoprodukter på den skandinaviska marknaden.
2014 Nature Invest förvärvas.
2016 Medica Clinical Nord förvärvar Natumin Pharma vilket ger tillgång till en modern forsknings-och produktionsanläggning, ett antal patenterade produkter samt ca 70 patent.
2017 Byter namn till MedicaNatumin

Natumin Pharma

Bolaget Natumin Pharma – som förvärvades 2016 – är sprunget ur en lokal hälsobutik som startades 1948 – Hälsoprodukter i Tenhult, Småland.
Kärnerud-familjen tog över ägandet av Hälsoprodukter i början av 1970-talet och lanserade flera framgångsrika produkter, exempelvis Ecomer, Strix och Imedeen. I början av 1990-talet såldes Hälsoprodukter till Ferrosan A/S. Några år senare grundades Natumin Pharma.
Natumin Pharma växte snabbt med tunga investeringar i forskning och utveckling. 2012 investerades det i en egen, modern tillverkningsenhet för produktion av medicinteknisk utrustning, kosmetiska produkter, kosttillskott och traditionella växtbaserade läkemedel. Tillverkningsenheten ligger i Habo, nära Jönköping.