AptilessTM toppar webbförsäljningen på Nordens största hälsokedja

En månad in i lanseringen säljer Aptiless för närvarande bäst av alla produkter i webbshopen hos Nordens största hälsokedja. I butik ligger Aptiless på topp tio i försäljning. Även SCNs produkt Nypozin, som också återfinns bland de tio mest sålda produkterna hos samma kedja, visar på en stark försäljningstillväxt under januari med en försäljning som klart överstiger budget.

– Vi är självklart otroligt nöjda med det mottagande som Aptiless har fått hos våra kunder och i konsumentledet på så kort tid samt att försäljningen har tagit bra fart. Däremot är jag inte speciellt förvånad, säger Jim Blomqvist, styrelseordförande SCN.

– Aptiless är helt enkelt en bra produkt som har lång och gedigen forskning bakom sig och med vetenskapligt bevisad effekt, bland annat när det gäller förlängd mättnadskänsla, utan några som helst kemikalier eller tillsatser.

Se TV-inslaget med Charlotte Erlandsson-Albertsson pratar om aptitreglering och sin forskning hos Malou efter tio

http://www.tv4.se/efter-tio/klipp/malou-efter-tio-2218009

– På grund av framgångarna med Aptiless finns det emellertid en risk att våra andra varumärken hamnar lite i skuggan. Därför är det extra roligt att också kunna konstatera att en av bolagets andra storsäljare, Nypozin, igen visar styrka, och att vår satsning på tv-reklam har gett bra effekt.

Parallellt med försäljningen av 14-dagarsförpackningen lanseras Aptiless i en månadsförpackning under mars 2014. Arbetet med att utöka antalet försäljningskanaler för Aptiless fortgår, bland annat pågår diskussioner med fyra av de största apotekskedjorna i Sverige, som tillsammans har cirka 500-700 apotek. Det är bolagets förhoppning att Aptiless ska finnas på apoteken i slutet av sommaren.

Även andra nya kanaler, bland annat de större gymkedjorna, utvärderas för närvarande. Under våren ökas också insatserna vad gäller planerade marknadsaktiviteter för Aptiless ytterligare med förväntad ökad försäljning som följd.

Stockholm 2014-02-24

För ytterligare information kontakta:
Jim Blomqvist
Styrelseordförande
Scandinavian Clinical Nutrion AB (publ)
Telefon 0708-195 924
info@scnutrition.com
www.scnutrition.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Scandinavian Clinical Nutrition Pressrelease 2014-02-24.pdf

Om SCN
Scandinavian Clinical Nutrition i Sverige AB (SCN) är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning och försäljning av kosttillskott och andra hälsoprodukter med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet.
SCN förvärvade under sommaren 2013 Medica Nord-gruppen. Förvärvet innebär att SCN nu har en ledande position på marknaden inom hälsovårdsprodukter i Skandinavien med ett starkt utbud av nya såväl som etablerade egna och licensierade produkter.