Lansering tillsammans med Nordens största hälsokostkedja

SCN har ingått distributionsavtal med Life Europe för lanseringen av SCN’s nya produkt Collacen™.

Avtalet med Life, som är Nordens största hälsokostkedja, innebär att Collacen™ kommer att lanseras som en prioriterad produkt i Life´s närmare 322 butiker i både Sverige och Norge med start i slutet av oktober 2011.

Lanseringen av Collacen™ är den första stora lanseringen som SCN gör inom ramen för bolagets nya tillväxtstrategi. Det kommer att bli en av de största lanseringarna inom hela hälsokostsektorn i Norden under 2011. Produkten väntas ha ett stort kommersiellt värde för SCN. Beräkningar som bolaget gjort visar på värden i intervallet 60-90 MSEK för SCN över en 7-årsperiod.

Collacen™ är ett nytt kosttillskott som kan reducera kroppens ålderstecken – utan att använda kosmetika, kemiska substanser eller kirurgiska ingrepp.

 

Kontakt till SCN:                           

Enrico Vitali Rosati, VD

evr@scnutrition.com

08-222 006  /  0721-602 654

 

Om SCN

Scandinavian Clinical Nutrition AB är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av nutraceuticals – kosttillskott med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet.

På forskningssidan har SCN ett avtal med Karolinska Institutet och nära samarbeten med andra välrenommerade institutioner som University of Mississippi. På försäljningssidan har SCN partnerskap med ledande distributörer i USA, Sydamerika, Asien, Europa och Skandinavien.

SCNs produktportfölj består idag av ett flertal etablerade varumärken, såsom Immolina, CUUR och Ledactin, alla med vetenskaplig dokumentation och patent-/varumärkesskydd. Ytterligare produkter ligger i pipeline för lansering. Vidare studier pågår för att utveckla utvalda produkter till OTC-produkter och/eller functional foods.

SCN har sitt huvudkontor i Stockholm och aktien är noterad på NGM (Mtf).