Medica Nord tecknar avtal på den kinesiska marknaden

Medica Nord tecknar ett femårigt distributionsavtal för försäljning av Jabushe på marknaden Kina, HongKong och Taiwan.

Avtalet innehåller villkor om minimivolymer per år för att behålla den exklusiva rätten för Jabushe på marknaden. Distributören räknar med en registreringsprocess på ca 8-14 månader innan Jabushe blir godkänt för försäljning på detaljhandeln. Innan dess sker försäljning enbart via frihandelszoner och online.

Jabushe, som är en av Bolagets helägda produkter och varumärke, med svensk tillverkning är en unik hudvårdsserie som är enkel att skilja från andra krämer. Jabushe innehåller QAL-100, en patenterad formula som består av Q10, acetylkarnitin och liponsyra. Dessa substanser reducerar synliga ålderstecken, förnyar hudens spänst, lyster och reducerar porstorleken. Som en av endast två hudvårdsprodukter i världen vars kliniska studier publicerats i The British Journal of Dermatology, är Jabushe den enda svenska anti-agingkrämen med studier som visar klart synlig, märkbar effekt. För mer information om varumärket se www.medicanord.se

Jakob Johanson, VD:

– Vi ser en ökad efterfrågan på våra stora varumärken från den Asiatiska marknaden där Svenska "originalprodukter" står högt i kurs. Jabushe blir vår första helägda produkt som nu står inför en lansering på den Kinesiska marknaden.

Stockholm 2015-10-01

För ytterligare information kontakta:
Jakob Johansson, VD
jakob@medicanord.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Medica Nord Pressrelease 2015-10-01.pdf

Om Medica Nord
Bolaget bildades 2006 och fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av kosttillskott, medicintekniska produkter och andra hälsoprodukter med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet. Dåvarande Scandinavian Clinical Nutrition AB förvärvade under sommaren 2013 Medica Nord-gruppen, och i juni 2014 även Nature Invest. Förvärven innebär att koncernen har en ledande position på marknaden inom hälsovårdsprodukter i Skandinavien med ett starkt utbud av såväl etablerade egna varumärken som inlicensierade produkter inom kosttillskott och registrerade medicintekniska produkter.