MedicaNatumin AB (publ) har tecknat utvecklingsavtal om nya produkter med Itchy AB

MedicaNatumin har tecknat ett avtal med Itchy om samarbete gällande utveckling av hudvårdsprodukter inom området psoriasis och atopisk dermatit. Produkterna baseras på den kunskap och patenterade teknologi som MedicaNatumin tillhandahåller. Produkterna är planerade att prelanseras under första halvåret 2021.

Itchy AB är ett svenskt nyetablerat techbolag vars mål är att skapa digitala behandlingsplaner och tillhandahålla produkter för psoriasis och atopisk dermatit patienter för att underlätta vardagen för denna målgrupp. Itchy har skapat den första digitala självvårdstjänsten för kroniska hudproblem genom att bygga ett användarvänligt digitalt system för psoriatiker och atopiker runt om i världen för att hantera sina tillstånd på ett smartare sätt. "I vårt arbete med att hjälpa patienter hantera komplexa hudsjukdomar är nästa steg för oss att erbjuda speciellt utformade topikala behandlingar till våra användare. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med MedicaNatumin mot detta mål" säger Johannes Vermandos, grundare och VD för Itchy AB. För ytterligare information: www.itsitchy.com

"Vi ser stor potential i samarbetet med Itchy eftersom det är ett nytt sätt att nå ut till en stor grupp människor med problemhud. Vi har produktkunskapen inom bolaget och en svensk produktion för tillverkning av högkvalitativa produkter som ger en hög trovärdighetsfaktor" säger Ulrika Albers, VD MedicaNatumin.

Jönköping 2020-08-27

För ytterligare information kontakta

Ulrika Albers, VD

Ulrika.albers@medicanatumin.se

Denna information är sådan information som MedicaNatumin AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 augusti 2020.

Om MedicaNatumin
MedicaNatumin utvecklar, tillverkar och marknadsför hälso- och skönhetsprodukter baserade på innovativa ingredienser och gedigen forskning. Bolagets patenterade plattformar är utvecklade av den egna forskningsgruppen i samarbete med Karolinska och Sahlgrenska instituten. MedicaNatumins ledande varumärken inom kategorierna kosttillskott, medicintekniska produkter samt dermatologiska och kosmetiska produkter säljs till stor del på den nordiska marknaden men även till konsumenter runt om i världen. Vi har även distributionsrättigheterna för ett flertal populära ekologiska livsmedel och hudvårdsprodukter på den norska marknaden.
Huvudkontor och produktion finns i Jönköping respektive Habo och dotterbolag i Tønsberg.
MedicaNatumin AB (publ) är listat på Nordic Growth Market (NGM) Nordic SME.