MedicaNatumin AB (publ) ingår avtal med apotekskedja gällande tillverkning av dermatologiska produkter

En av de större apoteksaktörerna i Sverige har valt att lägga tillverkningen av ett antal dermatologiska produkter hos koncernens produktionsenhet Natumin Pharma AB i Habo. 

Avtalet är ett löpande avtal med flera produktionstillfällen inplanerade första året med start i början på andra kvartalet 2021. Produktionsenheten ansvarar för krämtillverkning, fyllning och packning av produkter som kommer ingå i aktörens sortiment av egna varumärken. Volymerna för 2021 är svårbedömda i dagsläget eftersom det är nya produkter för aktören.

"Vi har arbetat tätt tillsammans med kunden i projektet och har kunnat utnyttjat våra fördelar med egen lokal produktutveckling, labb, kvalitetsavdelning och produktion på ett bra sätt." säger Kjell Lundgren, Export Director och ansvarig för B2B projekt.

MedicaNatumins produktionsenhet i Habo

På ca 5 000 m2 produktionsyta tillverkas egenutvecklade kosttillskott, kosmetiska, dermatologiska och medicintekniska produkter men även kundanpassad tillverkning. Anläggningen är en godkänd livsmedelsanläggning och innehar bl.a. ISO-13485 och ISO-22716 certifieringar. Produktionstjänsterna inkluderar:

  • Tablettillverkning
  • Packning av tabletter och kapslar i blister och ask respektive burk
  • Krämtillverkning
  • Fyllning av krämer, vätska och geler i olika storlekar av flaskor och tuber

Jönköping 2020-11-05

För ytterligare information kontakta

Ulrika Albers, VD

Ulrika.albers@medicanatumin.se

Denna information är sådan information som MedicaNatumin AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 november 2020.

Om MedicaNatumin
MedicaNatumin utvecklar, tillverkar och marknadsför hälso- och skönhetsprodukter baserade på innovativa ingredienser och gedigen forskning. Bolagets patenterade plattformar är utvecklade av den egna forskningsgruppen i samarbete med Karolinska och Sahlgrenska instituten. MedicaNatumins ledande varumärken inom kategorierna kosttillskott, medicintekniska produkter samt dermatologiska och kosmetiska produkter säljs till stor del på den nordiska marknaden men även till konsumenter runt om i världen. Vi har även distributionsrättigheterna för ett flertal populära ekologiska livsmedel och hudvårdsprodukter på den norska marknaden.
Huvudkontor och produktion finns i Jönköping respektive Habo och dotterbolag i Tønsberg.
MedicaNatumin AB (publ) är listat på Nordic Growth Market (NGM) Nordic SME.