MedicaNatumin AB (publ) inleder samarbete med Avia Pharma AB gällande tillverkning av Dentosal tandkräm

Det nordiska läkemedelsbolaget Avia Pharma har valt att teckna ett samarbetsavtal med koncernens dotterbolag Natumin Pharma AB i Habo. Avtalet gäller inledningsvis tillverkning, fyllning och packning av tandkrämen Dentosal.

Tandkrämen Dentosal har funnits på marknaden sedan 1915 och efter något års frånvaro kommer Avia Pharma att lansera Dentosal tandkräm i främst apotekskedjor under våren 2021 med start i Sverige och senare i Finland. Vår bedömning är att de initiala volymerna kommer vara begränsade och kommande volymer kan idag inte kvantifieras.

 "Vi har jobbat väldigt tätt med teamet på Natumin för att kunna ta Dentosal, som är en efterfrågad produkt, till marknaden igen. Hög kompetens och kvalitet i allt de gör har gjort oss trygga i samarbetet." säger Jacob Calmvik, VD Avia Pharma.

Om Dentosal

Dentosal Original är en lågslipande tandkräm med naturligt polerande salt som ger en unik renhetskänsla och rengör även i de små sprickorna i emaljen där vanliga slipmedel inte kommer åt. Dentosal löddrar mindre än vanliga tandkrämer och lämnar inte kvar några slipmedelsrester. Tack vare det höga pH-värdet återställs syrabalansen i munnen snabbt. Dentosal Original innehåller natriumfluorid som har en stärkande effekt på tändernas emalj och motverkar karies. Den innehåller inte natrium-laurylsulfat och är därför extra skonsam mot tänder och tandkött och har en mild smak av mint.

Jönköping 2020-11-12

För ytterligare information kontakta

Ulrika Albers, VD

Ulrika.albers@medicanatumin.se

Denna information är sådan information som MedicaNatumin AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 november 2020.

Om MedicaNatumin
MedicaNatumin utvecklar, tillverkar och marknadsför hälso- och skönhetsprodukter baserade på innovativa ingredienser och gedigen forskning. Bolagets patenterade plattformar är utvecklade av den egna forskningsgruppen i samarbete med Karolinska och Sahlgrenska instituten. MedicaNatumins ledande varumärken inom kategorierna kosttillskott, medicintekniska produkter samt dermatologiska och kosmetiska produkter säljs till stor del på den nordiska marknaden men även till konsumenter runt om i världen. Vi har även distributionsrättigheterna för ett flertal populära ekologiska livsmedel och hudvårdsprodukter på den norska marknaden.
Huvudkontor och produktion finns i Jönköping respektive Habo och dotterbolag i Tønsberg.
MedicaNatumin AB (publ) är listat på Nordic Growth Market (NGM) Nordic SME.