Ny VD i SCN AB

Styrelsen i SCN AB har utsett Enrico Vitali-Rosati till ny VD i bolaget. Tidigare VD Fredrik Kjällander blir administrativ rådgivare för bolaget.

Enrico Vitali-Rosati har 20 års omfattande bakgrund från Hälsokostbranschen, både som grundare av Medtech Pharma AS, exportchef för Bringwell, VD för Hela Pharma Norge m.m. Vi är mycket nöjda med att få in Enrico som ny VD i SCN och har stor tilltro på att han kan leda bolaget på ett tryggt sätt in i de planer och strategier som presenterades vid stämman i juni, säger syrelseordförande Anders Struksnes. Bolaget är på väg in i en period med snabb tillväxt och då Enrico Vitali-Rosati har lång erfarenhet i att skapa goda säljteam och affärskontakter, känner vi nu att bolaget är redo för en mycket spännande utveckling, avslutar Anders Struksnes.

Enrico Vitali-Rosati träder formellt in som VD måndagen den 15 augusti 2011.

Styrelsen tackar avgående VD’n Fredrik Kjällander för hans insats under denna period som varit en viktig övergångsfas för SCN AB.

 

Kontakt till SCN AB:

 

Anders Struksnes, Styrelseordförande

as@scnturition.com

+47  911 98 942

 

 

Om SCN

Scandinavian Clinical Nutrition AB är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av nutraceuticals – kosttillskott med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet.

På forskningssidan har SCN ett avtal med Karolinska Institutet och nära samarbeten med andra välrenommerade institutioner som University of Mississippi. På försäljningssidan har SCN partnerskap med ledande distributörer i USA, Sydamerika, Asien, Europa och Skandinavien.

SCN's produktportfölj består idag av ett flertal etablerade varumärken, såsom Immolina, CUUR och Ledactin, alla med vetenskaplig dokumentation och patent-/varumärkesskydd. Vidare studier pågår för att utveckla utvalda produkter till OTC-produkter och/eller functional foods.

SCN har sitt huvudkontor i Stockholm och aktien är noterad på NGM (Mtf).