Nytt femårigt exportavtal för hudvårdsserien Dermyn®

MedicaNatumin har tecknat ett avtal med en ny exklusiv distributör för hudvårdsserien Dermyn® för den kinesiska marknaden.

Dermyn® har funnits under ett antal år på den kinesiska marknaden och produktsortimentet är idag registrerat för lokal försäljning. I linje med vår tillväxtstrategi har vi valt att ingå ett avtal med en ny distributör som är villig att investera i och fortsätta att bygga Dermynvarumärket i Kina, framförallt på de digitala plattformarna.  Vår nya distributör har en stark historik och lång erfarenhet från arbete på den kinesiska marknaden med bland annat produktlanseringar, PR och kommunikation, och kommer att re-lansera Dermyn® under Q1 2019.  
Produkterna innehåller MedicaNatumins patenterade teknologi och kommer tillverkas i produktionsenheten i Habo. De säljs idag i Skandinavien, samt av distributörer i Spanien, Kina och Japan under olika varumärken.
"Vi har arbetat aktivt under året med att utveckla vår exportaffär i Asien genom samarbeten med starka internationella partners både för våra varumärken och patenterade produkter. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med en ny partner med stark anknytning och förståelse för den kinesiska marknaden. Vi bedömer att en stor del av tillväxten framöver kommer att ske utanför Norden", säger COO Erin Worrall.
Dermyn® innehåller Tricutan® Face lift complex, som är en aktiv behandling för slapp ansiktshud. Huden återfår sin ungdomliga och elastiska utseende genom ett "naturligt ansiktslyft".
Tricutan® behandlar varje lager i huden:

  •     Drar ihop cellerna på hudens ytskikt
  •     Stärker fiberstrukturen i de djupare hudskikten
  •     Ökar ansiktsmuskulaturens kontraktila förmåga.

Kliniska studier, utförda på Karolinska Institutet, har påvisat att 80% av deltagarna erhöll en mätbar effekt inom 45 minuter. Effekten förstärktes genom regelbunden användning. (publicerad i Journal of Phytomedicine. Sommerfeld, B. Randomised, placebo-controlled, double-blind, split-face study on the clinical efficacy of Tricutan on skin firmness. 2007, 14 (2007) 711-715).
Denna information är sådan information som MedicaNatumin AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 oktober 2018.
Jönköping 2018-10-29