Peter Hencz tar över som ny VD för MedicaNatumin AB (publ)

Styrelsen har utsett Peter Hencz som ny VD och koncernchef för MedicaNatumin. I januari 2021 ersätter han Ulrika Albers som har innehaft rollen under de senaste tre åren.

Peter har mångårig erfarenhet inom egenvårdsbranschen, först inom Oriflame och nu i sin senaste befattning som VD för Holistic AB. Han innehar även ordförandeskapet i branschorganisationen Svensk Egenvård.

"MedicaNatumin har nu en stabil plattform som säkerställer fortsatt expansion och den tillväxtresa som vi nu planerar. Vi i MedicaNatumins styrelse gläds åt rekryteringen av Peter, och den gedigna branschkunskap som han kommer ta med sig in i uppdraget att leda bolaget in i denna nya spännande fas" säger styrelseordförande Jonas Carpvik.

"För mig är det en spännande och utvecklande utmaning att tacka ja till möjligheten att gå in som ny VD för MedicaNatumin. Det är ett bolag som jag följt under en längre tid och som har stora utvecklingsmöjligheter utifrån den bas man skapat de senaste åren. Jag ser verkligen fram emot att möta både medarbetare och kunder" säger Peter Hencz.

"Jag är glad över den tid jag arbetat i MedicaNatumin och stolt över genomförandet av strategi, förbättringsarbete och den grund som vi lagt för att bolaget ska nå framtida mål. Det har varit en spännande resa tillsammans med MedicaNatumins medarbetare, styrelse, kunder och samarbetspartners och jag är särskilt nöjd med den positiva integrationen av norska Vitalkost i koncernen det senaste året" säger Ulrika Albers.

"Vi är tacksamma för det arbete som Ulrika genomfört och önskar henne stort lycka till i kommande uppdrag. Ulrika kommer att kvarstå som VD och fokusera på daglig drift och genomförande av slutfasen av nuvarande treårsplan, till dess att Peter tillträder den 1 januari 2021" säger styrelseordförande Jonas Carpvik.

Jönköping 2020-09-18

För ytterligare information kontakta

Styrelseordförande

Jonas Carpvik

jonas@carpvikconsulting.se 

+46(0)766-77 77 77

Denna information är sådan information som MedicaNatumin AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 september 2020.

Om MedicaNatumin
MedicaNatumin utvecklar, tillverkar och marknadsför hälso- och skönhetsprodukter baserade på innovativa ingredienser och gedigen forskning. Bolagets patenterade plattformar är utvecklade av den egna forskningsgruppen i samarbete med Karolinska och Sahlgrenska instituten. MedicaNatumins ledande varumärken inom kategorierna kosttillskott, medicintekniska produkter samt dermatologiska och kosmetiska produkter säljs till stor del på den nordiska marknaden men även till konsumenter runt om i världen. Vi har även distributionsrättigheterna för ett flertal populära ekologiska livsmedel och hudvårdsprodukter på den norska marknaden.
Huvudkontor och produktion finns i Jönköping respektive Habo och dotterbolag i Tønsberg.
MedicaNatumin AB (publ) är listat på Nordic Growth Market (NGM) Nordic SME.