SCN: Appethyl vann den årliga utmärkelsen i USA ”Best new ingredient of the year”

Scandinavian Clinical Nutrition (SCN) har som meddelats tidigare 5 års exklusiv försäljningsrätt av det apititdämpande medlet Appethyl för de svenska, norska och isländska marknaderna. Appethyl har nu vunnit den amerikanska utmärkelsen ”Best new ingredient of the year” i Los Angeles arrangerad av NutrAward.

”Det är fantastisk rolig att Appethyl vunnit detta pris. Detta särskilt som just övervikt har kommit att bli en stor utmaning för samhället”, säger Enrico Vitali-Rosati, VD på SCN.

Det var i Los Angeles som Greenleaf Medical AB vann sin utmärkelse ”best new ingredient” vid en tävling arrangerad av NutrAward i samband med kosttillskottsmässan Natural Products Expo West. Denna ingrediens används i Appethyl, ett aptitdämpande medel, som SCN har exklusiv rätt att sälja i Sverige, Norge och Island.

I juryn satt experter, forskare och näringsfysiologer som tilldelade Greenleaf Medical priset. Deras bedömning bygger på:

– vetenskaplig kvalitet

– effekt

– innovation

– säkerhet

– marknadspotential, och

– öka marknadens trovärdighet.

Utmärkelsen syftar till att erkänna företag som investerar i seriösa och mätbara vetenskapliga studier för att bevisa effekten av ingredienser, produkter och teknologier.

”Vår förhoppning är att vi under senhösten kan komma igång med försäljningen på våra marknader”, säger Enrico Vitali-Rosati, VD på SCN.

”Detta är stort eftersom inget annat nordiskt företag tidigare vunnit denna utmärkelse”, säger Anders Struksnes, VD på Greenleaf Medical AB.

 

Kontakt

Enrico Vitali-Rosati                          

VD SCN                                            

0047 93 09 55 56                             

 

Anders Struksnes

VD Greenleaf Medical

0047 91 19 89 42

                            

Om SCN

Scandinavian Clinical Nutrition AB (SCN) är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på utveckling och försäljning av nutraceuticals – kosttillskott med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och sä­kerhet.

På utvecklingssidan har SCN nära samarbeten med välrenommerade institutioner som University of Mississippi och Johns Hopkins University. På försäljningssidan har SCN partnerskap med ledande distributörer i USA, Sydamerika, Asien, Europa och Skandinavien.

SCN’s produktportfölj består idag av ett flertal varumärken, såsom Immolina, CUUR, Collacen och nu Appethyl, med vetenskaplig dokumentation och patent-/varumärkesskydd.

SCN har sitt huvudkontor i Stockholm och aktien är listad på NGMs lista Nordic MTF.