SCN: APTILESS IN PÅ APOTEKEN

Tre svenska apotekskedjor tar in Aptiless i sortimentet under oktober månad och framåt. Detta innebär att Aptiless kommer att säljas i upp till 500 nya försäljningsställen i Sverige, en fördubbling jämfört med idag.

Jim Blomqvist, styrelseordförande i SCN: ”Beskedet från kedjorna är otroligt glädjande och innebär att Aptiless kommer att säljas i upp till 1000 butiker i Sverige om vi inkluderar hälsofackhandeln. Förutom den försäljningsökning som vi givetvis förväntar oss som resultat av detta är det viktigt att poängtera att Aptiless nu får ännu en viktig kvalitetsstämpel genom apotekens godkännande av produkten. Detta tror vi även kan få positiv effekt på försäljningen av Aptiless i hälsofackhandeln. Ett par ytterligare apotekskedjor avvaktar med sina beslut tillsvidare men vi hoppas att även dessa kan komma att ta in Aptiless efter årsskiftet.”

 

Om Aptiless

Aptiless är en helt grön produkt med ett högt innehåll av thylakoider som utvinns ur spenat. Aptiless hjälper till att minska sötsuget och förlänga mättnadskänslan utan några kemikalier eller tillsatser, och lämnar inga restprodukter i kroppen. Produktionsprocessen säkerställer att thylakoiderna blir tillgängliga då Aptiless intages, vilket är den avgörande skillnaden mot att äta färsk spenat. Med en marknadsandel på 38 procent, är Aptiless den klart marknadsledande produkten i Sverige inom kategorin viktkontroll. I samband med att Medica Nord deltog som utställare på mässan Apotek och Egenvård den 2-3 september, höll Charlotte Erlansson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, en föreläsning om sin forskning på thylakoider i spenat och dess inverkan på hunger och mättnad. Det fullsatta föredraget var ett av mässans mest uppskattade och bidrog till ett stort intresse i SCN – Medica Nords monter.

För ytterligare information om Aptiless besök http://www.aptiless.se/

 

Stockholm 2014-09-11

För ytterligare information kontakta

Jakob Johansson, tf VD SCN-Medica Nord

jakob@natureinvest.se, eller

 

Jim Blomqvist, Styrelseordförande

jim@scnmedicanord.se

info@scnutrition.com

www.scnutrition.com

 

Om SCN

Scandinavian Clinical Nutrition i Sverige AB (SCN) är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning och försäljning av kosttillskott och andra hälsoprodukter med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet.

SCN förvärvade under sommaren 2013 Medica Nord-gruppen. Förvärvet innebär att SCN nu har en ledande position på marknaden inom hälsovårdsprodukter i Skandinavien med ett starkt utbud av nya såväl som etablerade egna och licensierade produkter.