SCN har tecknat ett 5-årigt exklusivt återförsäljaravtal av en ny aptitdämpande produkt, Appethyl, för den danska marknaden

SCN har tecknat ett exklusivt femårsavtal med produktägaren Greenleaf Medical AB (GLM) om att vara exklusiv återförsäljare av den nya och effektiva aptitdämpande produkten Appethyl för den danska kosttillskottsmarknaden. SCN innehar sedan tidigare rättigheterna för Sverige, Norge och Island.

Närmare 60% av befolkningen över 18 år är att betrakta som överviktiga vilket utgör en av nutidens stora hälsorisker. Appethyls unika egenskaper hjälper oss att bibehålla mättnadskänslan längre än normalt genom att binda till både fett från maten och till enzymer som bryter ner maten. Detta gör att kroppens naturliga mättnadssignaler aktiveras. Därför bidrar Appethyl till att underlätta viktminskning eller att behålla en önskad vikt.

– Efter utmärkelsen NutrAward i USA har vi märkt ett stort intresse från internationella bolag för produkten och undersökningar bland konsumenter visar på ett mycket stort intresse, säger Anders Struksnes, CEO på Greenleaf Medical.

– Att vi även tecknar avtal för den danska marknaden är viktigt. Vi vet att många andra aktörer har varit intresserade av att få avtalet. I och med Medica Clinical Nord-affären finns alla möjligheter för att Appethyl ska bli en framgång i Skandinavien, säger Enrico Vitali-Rosati CEO på SCN. Media har fortsatt skriva om produkten och bolaget. – Det är spännande att det redan finns ett så stort intresse bland både media och konsumenter. Det underlättar när vi ska nå ut till den breda massan, fortsätter Anders Struksnes, CEO Greenleaf Medical AB.

26 april 2013

Kontaktperson SCN:
Enrico Vitali-Rosati CEO: + 47 93 09 55 56.

Kontaktperson Greenleaf Medical:
Anders Struksnes CEO: + 47 91 19 89 42.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Scandinavian Clinical Nutrition Pressrelease 2013-04-26.pdf – http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=9690

Om SCN
Scandinavian Clinical Nutrition i Sverige AB (SCN) är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av nutraceuticals – kosttillskott med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet.

SCN's produktportfölj består idag av ett flertal etablerade varumärken, såsom Immolina, CUUR, Ledactin och nu även Collacen, alla med vetenskaplig dokumentation och patent-/varumärkesskydd.

SCN har sitt huvudkontor i Stockholm och aktien är listad på Nordic MTF.

Greenleaf Medical AB http://gl-medical.com/