SCN: Lyckad lansering av Appethyl

Under vecka 3 2014 har Scandinavian Clinical Nutrition i Sverige AB (SCN) lanserat Appethyl, ett kosttillskott med ett högt innehåll av thylakoider från spenat i Sverige. Appethyl säljs i Sverige under SCN’s eget varumärke AptilessTM.  SCN’s dotterbolag Medica Nord ansvarar för försäljning och distribution.

Greenleaf Medical står för den globala kommersialiseringen av forskningen kring thylakoider och storskalig produktion och SCN har ett exklusivt 5-årigt distributionsavtal för försäljningen av Aptiless i Sverige, Norge, Danmark och  på Island.

Aptiless säljs genom de ledande hälskokostkedjorna i Sverige, till exempel Life, Hälsokraft och ett stort antal fristående hälsobutiker. Vi arbetar vidare för en lansering på Apoteken under våren.

”Hälsofackhandeln började sälja Aptiless i måndags så det är lite tidigt att skörda framgångarna. VI hör emellertid att mottagandet och efterfrågan från detaljisternas kunder har varit mycket gott, vilket givetvis är väldigt positivt. Detsamma gäller det snabbt växande intresset från såväl dags – som affärspressen, se bl.a länken nedan. Allt pekar just nu på en mycket lyckad lansering av Aptiless. I dagsläget är vi fullt fokuserade på den fortsatta lanseringen i Sverige och Norge, samtidigt som vi bistår detaljisterna med det stöd som de behöver för att kunna marknadsföra Aptiless gentemot slutkund” säger Jim Blomqvist, styrelseordförande i SCN.

 

Om Aptiless

Aptiless är en helt grön produkt med ett högt innehåll av thylakoider som utvinns ur spenat. Aptiless hjälper till att minska aptiten och förlänga mättnadskänslan utan några kemikalier eller tillsatser, och lämnar inga restprodukter i kroppen. Produktionsprocessen säkerställer att thylakoiderna blir tillgängliga då Aptiless intages, vilket är den avgörande skillnaden mot att äta färsk spenat.

Appethyl som är den verksamma substansen i Aptiless tilldelades 2013 års pris för bästa verksamma ingrediens vid NutrAwards I USA.

 

För ytterligare information om Aptiless besök info@scnutrition.com

www.scnutrition.com

 

Om SCN

Scandinavian Clinical Nutrition i Sverige AB (SCN) är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning och försäljning av kosttillskott och andra hälsoprodukter med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet.

SCN förvärvade under sommaren 2013 Medica Nord-gruppen. Förvärvet innebär att SCN nu har en ledande position på marknaden inom hälsovårdsprodukter i Skandinavien med ett starkt utbud av nya såväl som etablerade egna och licensierade produkter.