SCN: SCN har tecknat 5-årigt exklusivt återförsäljaravtal av en ny aptitdämpande produkt, Appethyl, för den svenska, norska och isländska marknaden

SCN har tecknat ett exklusivt 5-årsavtal med produktägaren Greenleaf Medical AB om att vara exklusiv återförsäljare av den helt nya och effektiva aptitdämpande produkten Appethyl för den svenska, norska och isländska kosttillskottsmarknaden. Produkten innehåller ett extrakt från spenat, Thylakoid, med bevisad effekt som är utvecklat av forskare på Lunds universitet.

Närmare 60 % av befolkningen över 18 år är att betrakta som överviktiga vilket utgör en av nutidens stora hälsorisker. Appethyls unika egenskaper hjälper oss att bibehålla mättnadskänslan längre än normalt genom att binda till både fett från maten och till enzymer som bryter ner maten. Detta gör att kroppens naturliga mättnadssignaler aktiveras.  Därför bidrar Appethyl till och underlätta viktminskning alternativt behålla önskad vikt.

– Äter vi Appethyl i samband med måltider känner vi oss mätta längre, säger GreenLeaf Medical forskningschef Dan Edwall.

– Jag har varit och besökt Lunds Universitet och träffat arbetsgruppen som är ledd av professor Charlotte Erlanson-Albertsson och jag är imponerad över deras arbete med att ta fram ingrediensen i Appethyl som gör det möjligt att effektivt minska hunger och aptit, säger Enrico Vitali-Rosati VD på SCN.

Forskningen på Lunds universitet har bland annat lett fram till en doktorsavhandling på området Thylakoider och dess effekter. Kliniska studier har genomförts och publicerats från Lund och studier av Thylakoiders effekter pågår i Tyskland genom Greenleaf Medical AB. Dessa studier kommer sedan ligga till grund för prövning av hälsopåståenden och godkännande från EFSA, European Food Safety Authority.

– Intresset och tilliten till produkten är stor och i USA är Appethyl an av tre finalister till den årliga utmärkelsen ”new product of the year”, genomförd av Nutraward. Tävlingen avgörs vid världens största kosttilskottsmässa ”Natural Products Expo West” i Kalifornien under andra helgen i mars.  Detta är första gången en produkt från ett nordiskt företag når finalen, säger Anders Struksnes, VD Greenleaf Medical AB.

Thylakoider er en form av ”super foods”, eftersom det är ett helt naturligt spenatkoncentrat i pulverform. Pulvret kan enkelt blandas ner i olika maträtter och drycker, men finns även i kapslar.

– Vi har givetvis stora förhoppningar på Appethyl eftersom vi vet att efterfrågan av effektiva produkter som motverkar hunger är enorm.  Vi hoppas komma igång med försäljningen via våra distributörer och nätverk under andra halvåret i år, avslutar Enrico Vitali-Rosati, VD för SCN.

 

Kontaktperson SCN : Enrico Vitali-Rosati VD : + 47 93 09 55 56.

Kontaktperson GreenLeaf Medical : Anders Struksnes CEO : + 47 91 19 89 42. 

 

Om SCN

Scandinavian Clinical Nutrition i Sverige AB (SCN) är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av nutraceuticals – kosttillskott med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och sä­kerhet.

På forskningssidan har SCN ett avtal med Karolinska Institutet och nära samarbeten med andra välrenommerade institutioner som University of Mississippi och Johns Hopkins University. På försäljningssidan har SCN partnerskap med ledande distributörer i USA, Sydamerika, Asien, Europa och Skandinavien.

SCN’s produktportfölj består idag av ett flertal etablerade varumärken, såsom Immolina, CUUR, Ledactin och nu även Collacen, alla med vetenskaplig dokumentation och patent-/varumärkesskydd.

SCN har sitt huvudkontor i Stockholm och aktien är listad på Nordic MTF