SCN: SCN LANSERAR APPETHYL I JANUARI

SCN lanserar i januari 2014 den aptitreducerande produkten Appethyl på den svenska och norska marknaden.

SCN lanserar i januari 2014 den aptitreducerande produkten Appethyl på den svenska och norska marknaden. Till grund för produkten ligger världsunik publicerad forskning kring aptitreducering vid Lunds Universitet, samt ett flertal patentansökningar. Lanseringen som sker via det helägda dotterbolaget MedicaNord är först ut på den nordiska marknaden, som i nästa steg även kommer att inkludera Danmark och Island. Appethyl kommer att säljas under SCN’s eget varumärke (information om detta kommer snart). Som tidigare informerats har SCN ett femårigt exklusivt distributionsavtal med GreenLeaf Medical att sälja produkten i Sverige, Norge, Danmark och Island.

”Vi kan nu bekräfta att vi lanserar Appethyl under eget varumärke i Sverige och Norge i januari 2014”, säger SCN’s ordförande Jim Blomqvist. ”Vi har en mycket kompetent projektgrupp som jobbat hårt sedan i somras för att detta ska bli verklighet. Såväl vi som marknaden har höga förväntningar på produkten. Denna lansering är den största vi gjort i bolaget och vi förväntar oss inget annat än att Appethyl redan under 2014 blir SCN´s omsättningsmässigt största produkt.”

 

Om SCN

SCN är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av nutraceuticals – kosttillskott med kliniskt bevisad samt vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet. Tillsammans med MedicaNord utgör bolagen en egenvårdskoncern som utvecklar, marknadsför och säljer produkter som bidrar till ökad livskvalitet för den enskilda individen. Koncernen arbetar med såväl egna som inlicensierade varumärken, med fokus på dokumenterad viktminskning, hudvård, kvinnohälsa, ledhälsa och immunförsvar. I produktportföljen finns nu egna varumärken som bland annat Jabushe, L-Argiplex, Nypozin, Membra7, CUUR., Immolina, och Ledactin samt agenturprodukter som Collacen, Colizin, Linella och nu även Appethyl. SCN blir nu en av de större aktörerna på marknaden inom sitt område.

SCN har sitt huvudkontor i Stockholm och aktien är listad på Nordic MTF.

 

För ytterligare information kontakta

Scandinavian Clinical Nutrition AB (publ)

info@scnutrition.com

www.scnutrition.com