SCN: SCN – Medica Nord avvaktar med listbyte

I maj 2014 pressmeddelade SCN – Medica Nord om att bolaget avsåg att göra ett listbyte från NGM MTF till Nasdaq OMX First North under november 2014. Efter en tids utvärdering av potentiella fördelar och andra effekter, vill styrelsen nu meddela att man beslutat att avvakta med listbyte.

SCN’s ordförande Jim Blomqvist: ”De fördelar som styrelsen presenterade i maj som en omlistning till First North skulle kunna innebära ser vi inte riktigt längre. Vi anser att bolaget redan uppnått de flesta fördelarna på den lista vi är. Vi har en hög aktieomsättning, bra ägarspridning, samt en ökad visibilitet och exponering. Exponeringen av bolaget fortsätter dessutom att öka som ett resultat av Remium Introduce och Penser Access och deras respektive nätverk. Som vi sagt tidigare är det långsiktiga målet att inom 24-36 månader göra listbyte till en reglerad börs, och detta gäller fortsättningsvis. Vi anser däremot inte längre att vi skulle behöva mellanlanda på en annan oreglerad marknadsplats innan vi tar steget till en reglerad börs”.

 

Stockholm 2014-12-04

 

För ytterligare information kontakta

Jakob Johansson, VD

info@scnutrition.se

www.scnutrition.com

eller

Jim Blomqvist

Styrelseordförande

jim@scnmedicanord.se

 

Om SCN

Scandinavian Clinical Nutrition i Sverige AB (SCN) är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av kosttillskott och andra hälsoprodukter med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet.

SCN förvärvade under sommaren 2013 Medica Nord-gruppen, och i juni 2014 även Nature Invest. Förvärven innebär att koncernen har en ledande position på marknaden inom hälsovårdsprodukter i Skandinavien med ett starkt utbud av såväl etablerade egna varumärken som inlicensierade produkter inom kosttillskott och registrerade medicintekniska produkter.