SCN: SCN/ MEDICA NORD TECKNAR AVTAL FÖR DISTRIBUTION I THAILAND

Bolaget har tecknat ett exklusivt distributionsavtal för försäljning av L’argiplex, Nypozin och Jabushe i Thailand. Avtalet löper på fem år och innehåller villkor om årliga minimivolymer. Distributören kan även expandera till fler länder i Asien efter godkännande från Bolaget. Samtliga produkter nedan är Bolagets egenägda varumärken.

L’argiplex erbjuder produkter för både man och kvinna som ökar den sexuella lusten, på ett naturligt sätt. L’argiplex innehåller L-Arginin, som är en halvessentiell aminosyra, vilket innebär att den till betydande del måste tillföras via kosten. Magnesium bidrar till normal energiomsättning och muskelfunktion samt minskad trötthet och utmattning. Vitamin C och Vitamin E är antioxidanter som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Vitamin C bidrar även till immunsystemets normala funktion, minskad trötthet och utmattning. Vitamin B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten samt minskad trötthet och utmattning. Vitamin B2 och Biotin bidrar till att bibehålla normala slemhinnor. Folsyra bidrar till immunsystemets normala funktion.

Nypozin innehåller en utvald kombination av strandnypon (Rosa canina L.) som stödjer ledernas hälsa och hjälper till att bibehålla ledernas rörlighet. Nypozin innehåller även kondroitin från nötkreatur, samt Ester-C, en patenterad C-vitamin som bidrar till en normal broskfunktion. Dessutom ingår Bioperine, ett patenterat och dokumenterat svartpepparextrakt som bidrar till upptaget av näringsämnen och ökar effekten av andra örter. Nypozin innehåller 300 mg kalltorkat nyponextrakt, vilket motsvarar hela 1200 mg strandnyponpulver.

Jabushe är en unik hudvårdsserie som är enkelt att skilja från andra krämer. Jabushe innehåller QAL-100, en patenterad formula som består av Q10, acetylkarnitin och liponsyra. Dessa substanser reducerar synliga ålderstrecken, förnyar hudens spänst, lyster och reducerar porstorleken. Som en av endast två hudvårdsprodukter i världen som publicerats i The British Journal of Dermatology, är Jabushe den enda svenska anti-agingkrämen med klart synlig, märkbar effekt.

Jakob Johansson, VD: ”Det är glädjande att konstatera att Medica Nord och våra varumärken attraherar fler marknader utanför Norden. Detta är resultatet av att vi har tagit marknadsandelar på vår hemmamarknad, arbetet med att bli den ledande leverantören i Norden fortsätter, och därigenom stärker vi våra stora varumärken.  Avtalet med Thailand för dessa tre produkter är mycket spännande. Jag kom precis hem från en resa i Kina och Hong Kong där intresset för delar av vårt sortiment är stort. Väldokumenterade produkter från Skandinavien som har utförliga kliniska studier bakom sig väcker nyfikenhet och intresse”.

 

Stockholm 2014-11-11

 

För ytterligare information kontakta

Jakob Johansson, VD

info@scnutrition.se

www.scnutrition.com

eller

Jim Blomqvist

Styrelseordförande

jim@scnmedicanord.se

 

Om SCN

Scandinavian Clinical Nutrition i Sverige AB (SCN) är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av kosttillskott och andra hälsoprodukter med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet.

SCN förvärvade under sommaren 2013 Medica Nord-gruppen, och i juni 2014 även Nature Invest. Förvärven innebär att koncernen har en ledande position på marknaden inom hälsovårdsprodukter i Skandinavien med ett starkt utbud av såväl etablerade egna varumärken som inlicensierade produkter inom kosttillskott och registrerade medicintekniska produkter.