SCN: SCN – MEDICA NORD TECKNAR AVTAL PÅ DEN NORDAMERIKANSKA MARKNADEN

SCN – Medica Nord (”Bolaget”) har tecknat ett treårigt exklusivt distributionsavtal för försäljning av Jabushe i USA, Kanada och Mexiko. Avtalet, som innehåller villkor om årliga minimivolymer, ger också Distributören möjlighet att expandera sin försäljning till fler länder efter diskussion och godkännande från Bolaget.

Jabushe, som är Bolagets egenägda produkt och varumärke, är en unik hudvårdsserie som är enkelt att skilja från andra krämer. Jabushe innehåller QAL-100, en patenterad formula som består av Q10, acetylkarnitin och liponsyra. Dessa substanser reducerar synliga ålderstrecken, förnyar hudens spänst, lyster och reducerar porstorleken. Som en av endast två hudvårdsprodukter i världen som publicerats i The British Journal of Dermatology, är Jabushe den enda svenska anti-agingkrämen med klart synlig, märkbar effekt. För mer information om varumärket se www.jabushe.se.

Jakob Johansson, VD: ”Efter en tids förhandling har vi slutligen kommit i mål och jag ser med spänning fram emot vårt samarbete där förutsättningarna att lyckas på den nordamerikanska marknaden känns goda”

 

Stockholm 2014-10-30

 

För ytterligare information kontakta

Jakob Johansson, VD

info@scnutrition.se

www.scnutrition.com

 

eller

 

Jim Blomqvist

Styrelseordförande

jim@scnmedicanord.se

 

Om SCN

Scandinavian Clinical Nutrition i Sverige AB (SCN) är ett skandinaviskt bolag bildat 2006 som fokuserar på forskning, utveckling och försäljning av kosttillskott och andra hälsoprodukter med kliniskt bevisad och vetenskapligt dokumenterad effekt och säkerhet.

SCN förvärvade under sommaren 2013 Medica Nord-gruppen, och i juni 2014 även Nature Invest. Förvärven innebär att koncernen har en ledande position på marknaden inom hälsovårdsprodukter i Skandinavien med ett starkt utbud av såväl etablerade egna varumärken som inlicensierade produkter inom kosttillskott och registrerade medicintekniska produkter.