04 Sep 2017

Ulrika Albers tar över som vd för Medica Clinical Nord Holding

Ulrika Albers har anställts som vd och koncernchef för Medica Clinical Nord Holding. I januari 2018 ersätter hon Andreas Skiöld som är tillförordnad vd och som därefter kommer att ha en rådgivande roll i bolaget.

Ulrika Albers kommer närmast från Nobia Svenska Kök och rollen som Commercial Product Manager. Hon har tidigare en flerårig internationell karriär bakom sig, bland annat inom sälj- och marknad hos AstraZeneca samt inom VSM Group. Ulrika har även arbetat som marknadsstrateg på reklambyrå i London och Jönköping.
– Medica Nords förvärv av Natumin Pharma under 2016 är nu integrerat och vi börjar se resultat av de effektiviseringsprocesser och kostnadsbesparande insatser som genomförts internt i koncernen. Utöver våra egna varumärken finns numera en väl fungerande produktionsresurs samt en egen patentplattform där ett flertal produkter finns i pipeline för lansering under de kommande åren, säger Torbjörn Björstrand, styrelseordförande i Medica Clinical Nord Holding.

Koncernen omsätter 116 miljoner kronor (2016) och har verksamhet i Jönköping, Habo samt i norska Moss. Verksamheten går nu in i en ny fas med fokus på lönsam tillväxt både nationellt och internationellt.
– Vi är mycket glada över att välkomna Ulrika som ny vd och ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans. Ulrikas gedigna, internationella kunskap från både läkemedelsbranschen och inom marknadskommunikation samt hennes passionerade ledarskap kommer bli en stor tillgång under vår fortsatta expansion, säger Torbjörn Björstrand.


Nedladdningar